Theatre Design
2020

Welkom op de website van Theatre Design lichting 2020. Het digitale platform waar wij ons eindwerk presenteren. 

De opleiding Theatre Design leidt ontwerpers op om alle zichtbare onderdelen van een voorstelling ontwerpen – decor, kostuums, techniek, objecten, enzovoort – en vanuit eigen visie tot een samenhangend geheel te maken.

Het eindwerk bestaat uit drie onderdelen: een beeldend onderzoek, een ontwerp aan de hand van een zelf gekozen bron en het laatste onderdeel: tentoonstellen van ons werk.

In het beeldend onderzoek, dat onze eigen artistieke praktijk verkent en ontwikkelt, leggen wij verbanden tussen theater en technieken uit de beeldende kunst en cultuur, zoals fotografie en installaties. 

In het ontwerp combineren wij de beeldende en technische mogelijkheden van theater (decor, kostuum, maskers/grime, rekwisieten, licht, projectie, geluid, etc.) met een eigen voorstellingsconcept. Wij geven daarbij een toelichting op de gewenste werking, changementen en het verloop in tijd.

Houd vooral de HKU platformen in de gaten voor de tentoonstelling in oktober, maar voor nu wensen wij u veel plezier met het bekijken van de eindwerken.