Eindwerk 2020 – Edu de Jonge               

“Net als jij”

Een persoonlijk onderzoek dat gaat over hoe een ouder en een kind met elkaar omgaan als zij beide volwassen zijn.

Het begon met een angst voor huilen wat zich toen door ontwikkelde naar huilen en mijn vader. Echter bleek het onderzoek niet zo zeer over huilen te gaan maar over de sociale conventie van ouderschap. Ooit was ik een kind en mijn vader volwassen. Ik kon naar hem als ik ergens mee zat. Nu ben ik volwassen en hij ook. Komt hij dan ooit naar mij als er iets mee hem is?

Ik ben een week ingetrokken bij mijn ouders en heb daar van alles gefilmd. Een paar van deze films zijn te zien hier op de website. Verder is er meer onderzoekswerk te zien.

“Infest the Rats’ Nest” (Binnenkort meer)

Een concept voor een bewegingsvoorstelling aan de hand van het thrash-metal album ‘Infest the Rats’ Nest’ van de band King Gizzard and the Lizard Wizard.

In een grote loods op een weiland bewegen groep van 200 bewegers op metal. Ze maken de ondergang van de aarde mee, worden achter gelaten door de rijke mensen en besluiten te ontsnappen naar Venus.

Onderzoek | Net Als Jij

In het beeldend onderzoek ‘Net als Jij’ vraagt Edu de Jonge zich af wat hoe je als vader en kind met elkaar om gaat als je allebei volwassen bent. Een onderzoek naar de sociale conventies van het ouderschap. Over jezelf durven open te stellen en bloot te geven aan je dierbaren.

Alleen en samen met zijn vader maakt Edu werk waarmee hij zijn vader de kans wil geven om zich te openen. Hij stelt; zowel nu als vroeger kon ik naar mijn vader stappen als er wat was. Ik gun het hem dat hij ook naar mij kan stappen als er iets is.

Dit onderzoek begon met een angst voor huilen wat zich vervolgens door ontwikkelde naar huilen en vaders. Later bleek het niet te gaan over huilen maar juist over jezelf openstellen.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Ontwerp | Infest the Rats’ Nest

(Binnenkort op de website)

Infest the Rats’ Nest is een concept voor een bewegingsvoorstelling geïnspireerd op muziek van de band King Gizzard and the Lizard Wizard. De voorstelling volgt de muziek en het verhaal van het thrash-metal album ‘Infest the Rats’ Nest’. Er worden ook nog andere nummers van de band gespeeld die niet op het album staan.

In een grote loods op een weiland bewegen groep van 200 bewegers op metal. Ze maken de ondergang van de aarde mee, worden achter gelaten door de rijke mensen. Een groep rebellen probeert te ontsnappen, aan een dodelijk virus, naar Venus.

Binnenkort is er meer te zien over ‘Infest the Rats’ Nest’

Edu de Jonge

Edu de Jonge is een vormgever, beeldend kunstenaar en beeldend theater maker die zich bezig houd met een balans te vinden tussen beeldende kunst en theater. Edu maakt vaak vanuit zijn eigen emoties die vaak ook weer doorschijnen in het eindwerk. Hij gaat de confrontatie aan met zichzelf. Niet alleen mentaal, zoals angst, maar ook fysiek, zoals uitputting. Edu kijkt tijdens het maken naar handelingen. Dit kunnen handelingen zijn van materiaal maar ook vanuit zichzelf of de toeschouwer. Verder speelt geluid vaak een rol bij het werk, dit kan als hoofdthema maar ook subtieler zijn.